Jalgpallimängud ja cheerleading

Selles postituses räägin jalgpallihooajast.

USAs on spordialad jagunenud hooaegade kaupa. Augusti keskpaigast kuni novembri alguseni kestab Ameerika jalgpalli hooaeg, mis minule väga siirad mälestused jättis. Umbes kuu aega pärast Texsasesse saabumist käisin oma esimesel pallimängul. Olin cheerleaderitega selleks ajaks sõbraks saanud ning peale mängu küsis üks nende treeneritest, kas soovin olla cheer mänedžer (kuna hooaeg hakkas augusti alguses, siis ei saanud ma enam kahjuks cheerleaderiks saada). Vastasin jaatavalt ning mulle öeldi, et oleksin esmaspäeval peale kooli platsis.

Cheer mänedžeri kohustused: olla kohal igal treeningpäeval, mis meil olid iga päev peale kooli kestvusega 1-2.5 tundi, lasta muusikat tantsudele, mida esitati Pep Rally´del (Pep Rally toimub viimase koolitunni ajal võimlas igal neljapäeval siis, kui mäng leiab aset meie kooli staadiumil. Seda viivad läbi cheerleaderid, kes esitavad tantsukavad ning jalkapoiste nimed hüütakse ükshaaval ette ja kõik aplodeerivad), käia kohal kõikidel mängudel ja aidata organiseerida üritusi, mida cheerleaderid läbi viisid.

Trennis harjutasid nad tõsteid, tantsukavasid ja isver ma ei tea, mis see eesti keeles on, aga “cheer kavad” ehk siis lühikesed sünkroonis liikumisega kooli ja jalgpallipoisse ülistavad laused (postitaksin siia mõned cheer kavad, et oleks aru saada, mida öelda tahan, aga ma miskipärast ei saa videoid üles laadida).

minu 1. jalgpallimäng (punases meie tiim)

Ameerika jalgpalli mängud on siis koolidevahelised, ehk kui ei ole “kodumäng,” siis sõitsime bussiga teise kooli. Meil, cheerleaderitel, oli eraldi minibuss, niiet kollase koolibussiga ma sel ajal sõita ei olnudki saanud, sest hommikuti viis mind host isa autoga kooli ja nüüd viib sõbranna. Need bussisõidud on ühed meeldejäävamad, sest lasime alati muusikat ja laulsime. Alguses ei saanud ma midagi Ameerika jalgpallist aru, kuid mida aeg edasi, seda põnevamaks need läksid. Mina ja kaks treenerit istusime kokkuvõetavatel toolidel ja rääkisime juttu. Half time´il läksin sinna, kus mängu kommentaatorid on ning lasin tantsule, mida cheerleaderid half time´il esitasid, muusikat.

Mängupäevad olid reedeti. Peale igat mängu läksime fast food restorani einestama. Tagasi koju jõudsime alles 11-12 paiku öösel, mõnikord isegi hiljem. Minu nõuanne tulevatele vahetusõpilastele oleks see, et ühinege mingi huviringiga, sest see on kõige kiirem ja kergem viis sõpru leida. Mina sain jalgpallihooajalt omale väga lähedased ja kallid sõbrad. Tiimiõhtusöögid olid ka lahedad asjad. Nimelt iga neljapäeva õhtu, ehk päev enne mängu, toimus ühine tiimiõhtusöök kas siis kellegi majas või läksime välja sööma. Vahel ühinesid jalkapoisid ka meiega.

Tiimiõhtusöögil ja minu 1. käik Pizza Hut´is (lol mul olid püksid ka ikka jalas)
Minu 1. jalkamäng cheer mänedžerina
Ameerika jalgpall on palju kergem, kui arvasin

Järgmine postitus on aga juba Homecoming`ust ja spirit week´ist. Ning kui te ei taha maha magada uute postituste ilmumist, võite subscribeda minu blogi 😀

Kohtumiseni jälle!

Annie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: